آشپزیدسر

طرز تهیه شله زرد خانگی با عکس همراه با فوت فن کاربردی آن

آموزش درست کردن شله زرد نذری در سه سوت

سلام سلام

امروز در بخش آشپزی از مجله خوندنیا تصمیم گرقتیم که طرز تهیه شله زرد خانگی رو براتون بزاریم.

شله زرد یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین نذری های ما ایرانی ها هست

که معمولا در ماه مبارک رمضان پخته می شود.

به تازگی از شله زرد بعنوان یکی از خوشمزترین دسر ها نام برده می شود

و طرفدار زیادی پیدا کرده است.

امروز ما علاوه بر اینکه طرز تهیه شله زرد رو مرحله به مرحله همراه با عکس

بهتون آموزش می دهیم یک سری نکات و فوت فن های خاص و کاربردی آن را نیز می گوییم

که شله زرد جا افتاده و خوبی را تهیه کنید.

پس با ما همراه باشید.

آموزش درست کردن شله زرد نذری در سه سوت

طرز تهیه شله زرد خانگی

مواد لازم شله زرد

 

برنج خیس کرده : ۲ پیمانه

شکر : ۴ پیمانه

کره گیاهی: ۵۰ گرم

زعفران : ۱ مثقال

گلاب : ۱ پیمانه

روغن : ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام : به مقدار لازم

مواد لازم شله زرد sholeh-zard

قبل از پخت حتما به این چند نکته باید توجه کنید : 

۱.نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

۲.برنج نیم دانه زود تر وا میرود پس برای خیس کردن آن دو تا سه ساعت کافی می باشد و همچنین برنج های معمولی عکس این قضیه را شامل می شوند و ما بین ۱۲ الی ۲۴ ساعت برای وا رفتن و نرم شدن برنج نیاز می باشد.

طرز تهیه شله زرد خانگی

مرحله اول :پختن برنج

ابتدا باید برنج را شسته و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت از شب قبل با ۱۲ الی ۱۳ لیوان آب خیس کنید
و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم
و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید.
 در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید
و در این مرحله باید برنج را هم بزنید
پختن برنج شله زرد
طرز تهیه شله زرد خانگی
نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است
که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده موقع
خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
مرحله دوم :اضافه کردن شکر
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت
باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید و اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود
چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به
هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید
و همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم :افزودن زعفران

در مرحله بعد باید زعفران را بسابید و با آب دم کنید و خلال بادام را با یک پیمانه گلابی که داشتیم خیس دهیم تا عطر بادام چند برابرشود.

سپس زعفران دم کشیده شده تان را بریزید.

افزودن زعفران در شله زرد

مرحله چهارم :اضافه کردن خلال بادام و گلاب

همچنین خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید و به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.

اضافه کردن خلال بادام و گلاب در شله زرد

طرز تهیه شله زرد خانگی

مرحله پنجم :اضافه کردن کره و روغن

باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شله زردتان رنگ نارنجی بگیرد

بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و برای اینکه شعله زردتان شفاف تر شود

از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم.

بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد ،حرارت را خاموش میکنیم و در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد.

مرحله ششم :سرو شله زرد

سپس شله زرد را در ظرف مناسب سرو میکنیم
و به دلخواه با دارچین ، خلال پسته و بادام تزیین میکنیم.
طرز تهیه شله زرد خانگی با عکس همراه با فوت فن کاربردی آن

نکات تکمیلی در مورد شله زرد

شله زرد جزو دسرهای ایرانی میباشد

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳ ساعت میباشد .

شله زرد را می توانید در وعده صبحانه – میان وعده – دسر – سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۸ نفر مناسب میباشد .

با ما در اینستاگرام همراه باشید

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا